FUNDACJA "FUNDUSZ ZIEMI OLSZTYŃSKIEJ"
Fundacja FZO to organizacja pożytku publicznego, która dzięki pomocy stypendialnej wspiera edukację dzieci i młodzieży z Powiatu Olsztyńskiego!
Przekaż 1 procent FZO!

Prawie 4 tysiące z jednego procenta za 2011 rok!

Kwota przekazanego na rzecz Fundacji „FZO” 1 procenta za rok 2011 wyniosła 3798 złotych. Została ona w całości przekazana na stypendia dla młodzieży z terenu powiatu olsztyńskiego. Serdecznie dziękujemy wszystkim darczyńcom! I jednocześnie zachęcamy do przekazywania procenta podatku na rzecz naszej Fundacji w rozliczeniach za 2012 rok. Ostateczny termin rozliczenia z Urzędem Skarbowym to 30 kwietnia 2013 rok!

Rekordowy 1 procent! Dziękujemy!

Miło nam poinformować, że na konto Fundacji Fundusz Ziemi Olsztyńskiej wpłynie 4441 złoty i 81 groszy od osób, które przekazały swój 1 procent podatku. To rekordowa kwota w historii Fundacji FZO. – Bardzo dziękujemy wszystkim darczyńcom za wkład na rzecz edukacji naszej młodzieży – mówi Elżbieta Bilińska-Wołodźko, prezes zarządu Fundacji FZO.

Informacja o wysokości wsparcia z 1 procenta wpłynęła z olsztyńskiego Urzędu Skarbowego i dotyczy odpisów za 2010 rok. Zapewniamy, że nie zmarnujemy ani złotówki z tej kwoty, a wszystkie pieniądze zostaną przeznaczone na wsparcie edukacji i rozwój talentów z terenu powiatu olsztyńskiego.

Wypełniając roczne zeznanie PIT, możemy sami wybrać szlachetny cel, który zasilimy kwotą równą 1% należnego fiskusowi podatku. Zachęcamy do przekazywania podatku Fundacji „Fundusz Ziemi Olsztyńskiej”, która wspiera edukację uzdolnionej młodzieży z powiatu olsztyńskiego.

Żeby wspomóc działalność Organizacji Pożytku Publicznego wcale nie trzeba dużo zachodu.
- Wypełniając zeznanie PIT w odpowiednich rubrykach podajemy nazwę organizacji, jej numer KRS i wyliczoną kwotę 1 procenta podatku - informuje Mariusz Pszenny z Urzędu Skarbowego w Olsztynie. - W szczególnych sytuacjach możemy wskazać konkretny cel, na który mają być przekazane pieniądze (w rubryce Inne informacje, w tym ułatwiające kontakt z podatnikiem).
Podatnik może też wyrazić zgodę (zaznaczając odpowiedni kwadracik w zeznaniu) na przetwarzanie swoich danych osobowych przez OPP, dzięki czemu organizacja będzie wiedziała, kto jej przekazał środki. Osoby, które chcą przekazać pieniądze anonimowo nie odznaczają kwadracika w zeznaniu PIT.
Kwota, którą chcemy przekazać nie może przekraczać 1% podatku należnego, wynikającego z zeznania podatkowego, po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół. W zeznaniu PIT nie musimy wpisywać konta bankowego OPP, którą chcemy wspomóc. W naszym imieniu Urząd Skarbowy przekaże łączną kwotę, którą podatnicy przekazali danej organizacji, na jej konto. Podatnik nie może podzielić swojego 1% na kilka organizacji.

wirtualne biuro Kraków

Chwilówka 500 zł

Po�yczki na dow�d

gotówka w 15 minut